Pri gradnji hiše sem izbirala klasične ploščice, ker so me spominjale na lepo otroštvo

Sem človek, ki me nikoli ne bo pritegnila nova moda, samo zato, ker je nekaj trenutno popularno. To se do gradnje hiše ni tako zelo videlo, ko pa je začela oprema hiše in sem izbirala klasične ploščice, klasični parket, standardno leseno kuhinjo, pa je to bilo zelo očitno.

Prav spominjam se, ko sem šla v salon kuhinje in so mi kazali kataloge, kaj vse je danes moderno, a kar hitro so videli, da sem drugačna, da me moderni motivi ne pritegnejo. Kar malo so bili presenečeni, katero kuhinjo sem izbrala in da sem namesto lesene plošče izbrala klasične ploščice, ki bodo krasile zid pri štedilniku. To se je zgodilo pri kuhinji, nato sem izbirala parket in ko sem v trgovini zagledala parket, ki je bil podoben, ki ga je imela moja babica, ki sem jo imela najrajši na svetu, sem izbrala prav tega. Sledile so še ploščice v kopalnici, te sem najtežje izbrala, ker je sedaj ponudba tako drugačna, kot je bila včasih, danes se prodajajo samo velike ploščice in skoraj se noben več ne izraža, da so to ploščice ampak je to po novem keramika. 

Prodajalec mi je lepo vse skupaj predstavil, da bi mi olajšal izbiro, kako naj izberem ploščice, ki se bodo ujemale z elementi v kopalnici, kako naj gledam, da se na ploščice ne bo nabiral prah in kakšni so danes možni vzorci, da razbijejo tisto monotonost. Vse lepo in prav, če ne bi jaz spet iskala klasiko, hotela sem eno barvo, majhne ploščice, položene vse v isti liniji, brez vzorcev in v naravni barvi. Na koncu sem le našla čisto klasiko v katalogu in prodajalec mi je te ploščice naročil, ker jih v trgovini niso imeli. To sem jaz in to bo moj dom, ne modern, ne poseben, ne prestižen, ampak moj.