Različne tende za različne namene

Če ste kdaj potrebovali tende, ste sigurno videli, da jih ogromno obstaja, tako po velikosti, namenu in po ceni. Pri nas smo potrebovali eno tendo, da bomo lahko na terasi posedeli v senci. Kajti tista stran hiše, kjer smo imeli teraso je sončna in včasih sonce tako pripeka, da niti kave ni užitek piti. Jutranje sonce je sicer še kako dobrodošlo, a za popoldansko posedanje je poleti premočno. Ker so tende res različne, mi nismo komplicirali, želeli smo nekaj osnovnega, prav nič posebnega in dragega.

Naša hiša stoji na samem, le redko pride kdo k nam na obisk in tudi zakaj bi zapravljali za drage tende, če pa lahko dobimo kvalitetno in lepo ugodno. Ni bil problem, da sem jaz šel izbrat in kupit, problem je bil, ker so imeli takšno gnečo pri montaži, da je bilo potrebno čakati en mesec. To pa mi ni bilo všeč, a čisto nič nisem mogel narediti glede tega, ker tende prej nisem mogel montirati. Lahko bi našel drugega ponudnika, a kaj bi naredil s tem. Raje smo še en mesec počakali in potem so nas kar kmalu poklicali, za montaže tende, ki smo jo komaj čakali.

Najbolj mi je bilo zanimivo, ko je bila tenda montirana, da je naredila veliko sence in ker smo bili tako zelo navajeni, da je bilo na terasi vedno sonce, sem se moral kar sprijazniti, da pa sedaj sonca več ne bo. Rad sem imel sonce, le ko sem posedel, sem rad posedel v senci. Tako sem začel zapirati tendo, ko je nismo potrebovali, da je terasa še vedno dobila kaj sonca. Nikakor pa ne bi vrnil tende, še kako fajn je, da jo imamo. Sedaj lahko vsi skupaj popoldan dolgo sedimo in se družimo. Prav prijetno je sedeti v sončnem dnevu v senci.